The Torrox & Nerja Portal"> Torrox | <font face="courier" size="6" color="464C81">The Torrox & Nerja Portal</font>

Torrox Pueblo ligger några kilometer upp från kusten och är en rätt sömning liten, spansk stad.
Dock så finns det gott om trevliga vattenhål runt i stan om man och är ute och vandrar.
Däremot så är det väl en restaurang som visar sig vara enastående, El Figon.


El Figon

* * * * *

ElFigon
El Figon i Torrox PuPueblo är en riktig favorit sedan snart tio år tillbaks.
ElFigonFasad
Inte så mycket ändringar på menyn, men man går inte dit så ofta och man har favoriter, så det kan vara bra att känna igen sig.
Härlig miljö nerför trappan där en tropisk trädgård med ett litet vattenfall uppenbarar sig. Några klassiska rätter blandat med lokala specialiteter. Alltid vällagat och god mat, bra service och i förhållande till Nerja numera, moderata priser.
En favorit är fläskige med Malaga-dulce sås med russin, en annan är deras entrecote med grönpepparsås. Kom ihåg att boka bord, man låter ingen vänta på ledigt bord och man trycker inte in några extra, här står du som bokat i centrum för en härlig upplevelse. Du hittar El Figon
här.

På Torrox Costa så finns mängder av barer, restauranger och vattenhål längs den långa strandpromenaden som är välbesökt året runt.
Kvalitén kan nog varierande, men här finns några vi tycker om:

Mendero Pepe Rico

* * * *

PepeRicoLogo
Chiringuito Pepe Rico på Torrox Costa är också ett trevligt bekantskap
PepeRico
sedan många år tillbaka. Alltid bra mat, trevlig service och läget mitt på strandpromenaden är oslagbart. Maten är av lokal karaktär med favoriter så som grillspett hängande över tallriken, "padrones" som är små gröna paprikor som har grillats i olja med grovt salt, Rasade fira som minnas om engelska Fish & Chips samt som dessert friterad aubergine med lönnsirap. Beroende på vädret, sitt ute och valfritt öster eller väster om paviljongen beroende på vind eller sol. Du hittar Pepe Rico här.

La Paloma Blanca

* * *

306624_187438754719724_1657858591_n
La Paloma Blanca är nog inte den allra första restaurangen man tänker på,
LaPalomaBl
men alltid bra mat och rimligt med bra service. Ligger helt i början av strandpromenaden på Torrox Costa. Nästan alltid öppet och därför en av våra favoriter. Vi har numera för vana att gå dit på nyårsdagen och äta wienerschnitzel som de gör alldeles utmärkt; många krogar har stängt denna dag. Utmärkta pizzor, också för take-away. Du hittar La Paloma Blanca här.