The Torrox & Nerja Portal"> Malaga | <font face="courier" size="6" color="464C81">The Torrox & Nerja Portal</font>
Malaga har blivit det nya Barcelona själv om det är lite mindre, men har samma kvalitéer med numera kanske med en lite mera gemytlig miljö eftersom det inte är så stort.
Det finns mängder av turister här också, men inte onaturligt som centrum för Costa del Sol och med en hamn med inte obetydligt antal anlopp för kryssningsfartyg.


Lite utanför Malaga centrum finns Villa Guadalupe´s restaurang Amador:

Restaurante Amador

* * * * *

Guadamador
Villa Guadalupe med restaurang Amador
Guadalupe1
är en moderniserad villa i förnäm stil. Hotellet erbjuder egen pool och ett fantastisk läge. Amador är en av Malagas tio bästa restauranger och har haft besök av mängder av lokala celebriteter genom åren. Matsalen är stilfull och med en fantastisk utsikt över hela Malaga och kusten från långt i öster till långt i väster.

Många väljer att lägga högtidsfirande hit av denna orsak.
Amador
Utmärkt mat av bästa sort utan att vara oöverkommeligt. Bra vinkart. Har ni chansen så gör ett besök, ni vill inte ångra det.

Du hittar Restaurante Amador
här.


El Pimpi

* * * * *

ElPimpi
El Pimpi är numera en institution i Malaga. Gemytlig servering med ingång från gågatan vid Picasso-museet eller via deras stora servering nedanför Alcazar vid romerska teatern. Bra och vällagad mat i en unik miljö.
ElPimpiSketch
Sitter man inomhus finns flera trevliga miljöer att välja på eftersom El Pimpi går genom hela fastigheten.

Egen shop med profilprodukter.
Varierad stor menu och drink-kort för förfriskningar. Att tänka på är att de plussar på räkningen 10-15 % om man sitter ute; dock ta fram parkeringsbiljetten så bjuder de på två timmars gratis parkering.

Du hittar El Pimpi
här.


La Taberna del Pintxo Larios

* * * * *

TabernaPintxo
La Taberna del Pintxo är stället för att prova sig genom norra spanska kökets pintxos. Typ som små tapas, men nästan samtliga görs med en liten skiva baguette som botten. Vad man får ovanpå varierar mycket, men riktiga momsbitar är det. Här väljer man själv och plockar i montern där alla pintxos står kylda; bara att hugga inpå eller ta flera senare.
PintxosLarios
Alla har en "tandpetare" av olik form och färg som ger vad den enskilda koster. Dryck beställs vid bordet.
Det finns också en buffé med olika desserter. Ligger centralt nästan längst nere på Calle Larios en liten bit in på västra sidan. Värd att testa, kanske en ny favorit? Ett måste för en tapas/pintxos-runda i Malaga!


Du hittar La Taberna Pintxo Larios
här.


Antigua Casa de Guardia

* * * * *

Antigua tapaz

Ligger mellan stora avenyn och saluhallen. Det var tidigare en station för Guardia Civil och inredningen är genuin. Toaletterna är i gamla cellen…. Härligt urval på tunnar med lokala viner; man säger till vilka man vill prova, ett eller flera, och priset för varje glas noteras på bardisken där du står. Är det ett man fastnar för så kan man få tappat en flaska direkt från fatet medan man väntar, Gemytlig stämning och populärt, till och från så kan det vara kö ut i gränden. Dom serverar också enklare rättar typ tapas och då mycket läckerheter från havet.
Antigua Casa

Du hittar Antigua Casa de Guardia här
här.
Casa Lola

* * * * *

Casa Lola Night

Casa Lola är en riktigt bra och oerhörd populär tapas-krog. Lyx Tapas i alla dess former, med meny på spanska och engelska Casa Lola ligger på gågatan Calle Granad på väg mot Picasso-museet lite nedanför El Pimpi. Typisk tapas restaurang. Här får man vara ute i god tid när de öppnar eller boka bord via nätet.
.
Casa Lola mat

Du hittar Casa Lola här.

Chaparil

* * * * *

21314603_1970237743252132_3928809940234730855_n

Väntar på nytt ställe / Waiting for new item
Du hittar lägenheten
här.